Altijd en overal betalen

Altijd en overal betalen

Wanneer je overal en altijd wilt kunnen betalen biedt een creditcard uitkomst. De kaart lijkt veel op een bankpas maar biedt veel meer mogelijkheden dan je normale bankpas van je betaalrekening. In Europa zijn er nog niet heel veel verschillen, maar daarbuiten kom je met een betaalpas in veel gevallen niet erg ver. In bepaalde landen krijg je dan te kampen met beperkingen om geld te pinnen, of te betalen in winkels of restaurants. Op internet kun je met een betaalpas ook niet je producten betalen die je wilt bestellen, een creditkaart geeft je veel meer vrijheid en je aankopen zijn ook verzekerd. Wil je dus met een veilig gevoel naar het buitenland, overal kunnen betalen en toch verzekerd zijn zit je met de kaart veilig.

Verschil met een normale bankkaart

Doe je boodschappen in de supermarkt en betaal je die met je bankpasje, wordt het bedrag wat je hebt gepind direct afgeschreven van je rekening. Bij een creditcard is dit anders, alle betalingen die je doet met de kaart worden opgespaard in een maand. Aan het eind van de maand krijg je een overzicht van alle betalingen die je met de kaart hebt gedaan. Dit bedrag wordt er indien het kan in een keer van je rekening afgeschreven, of wat veel mensen doen in termijnen betaald. In veel gevallen is het ook mogelijk om een deel direct, en het andere deel in een aantal gelijke termijnen te betalen. Vraag je een kaart aan dan worden er wel bepaalde gegevens van je gevraagd, dit om te toetsen of je kredietwaardig bent.

creditcard nummer

Soorten kaarten

Kun je geen creditcard aanvragen omdat je een BKR registratie hebt, of ben je niet genoeg kredietwaardig? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een kaart aan te vragen in de vorm van een prepaid kaart. Via je een eigen bankrekening stort je als het ware geld op de kaart, dit wordt direct van je bank afgehaald waardoor je geen achterstallige betalingen hoeft te doen. Dit noemen we ook wel een creditcard nummer. Alles wat je koopt of betaald wordt van het saldo van je kaart gehaald. Is het tegoed van je kaart op dan kun je ook niets meer kopen of betalen, je kunt wel heel eenvoudig via Ideal weer geld toevoegen wat er dan direct op staat. Voordeel van deze creditcard is dat je nooit in de problemen kunt komen, meer uitgeven als er op je bankrekening staat is niet mogelijk.

Redactie