Een reanimatie cursus

Een reanimatie cursus

Erg veel Nederlanders hebben te maken met hartklachten. Er zijn dan ook dagelijks meerdere mensen die een hartaanval krijgen. De kans is dan ook groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met iemand die een hartaanval krijgt. In deze situatie is het erg prettig als je weet wat je moet doen. Een reanimatie cursus kan je hier erg goed bij helpen. Daarnaast is het verstandig om op de hoogte te zijn van een aantal veelvoorkomende symptomen.

reanimatie cursus

Symptomen hartaanval

Wanneer iemand een te maken krijgt met een hartstilstand zijn er een aantal symptomen waaraan je dit zou kunnen herkennen. Zo heeft de persoon vaak een drukkende pijn op de borst. In de meeste gevallen straalt deze pijn door naar de linkerkant. Daarnaast komt het vaak voor dat men pijn heeft tussen de schouderbladen. Wanneer je ziet dat iemand te maken krijgt met deze klachten, is het noodzaak dat je direct hulp inschakelt. Bel 112 en (begin wanneer je dit kan) met reanimeren. Door iemand te reanimeren kan je zijn of haar leven redden. Het is daarom meer dan het overwegen waard om een reanimatiecursus te volgen.

Het doel van een cursus

Het doel van een reanimatie cursus is dat je voortaan in kan grijpen wanneer iemand te maken heeft met een hartstilstand. Bij een reanimatie cursus leer je reanimeren en gebruik te maken van een AED. Bij een cursus wordt de theorie behandeld, maar daarnaast ook de praktijk beoefend. Hierdoor weet je precies wat je moet doen en waarvoor je het doet. De kwaliteit van de cursus verschilt per instantie die het aanbiedt. Zo kun je bij verschillende bedrijven terecht voor een reanimatiecursus en gaat het er niet overal hetzelfde aan toe. Het is bijvoorbeeld prettig als de hoeveelheid personen die tegelijkertijd deelneemt aan een cursus niet te groot is. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder goed kunt oefenen. Let hier dan ook op bij het uitzoeken van de juiste partij. 

reanimatie cursus

De kosten van een cursus reanimeren

Een cursus reanimeren hoeft gelukkig niet duur te zijn. De prijzen worden vaak zo laag mogelijk gehouden. Dit omdat er hiermee levens kunnen worden gered. Bij veel bedrijven kun je al terecht voor onder de 100 euro. Dit maakt het dan ook voor erg veel mensen interessant. Wanneer je op zoek bent naar een cursus is het verstandig om er eentje uit te kiezen die makkelijk te bereiken is. Zo kun je hier bijvoorbeeld na werk naar toe gaan en bespaar je hiermee veel tijd. 

Kies het juiste bedrijf

Wanneer je een cursus reanimeren wilt volgen, is het verstandig om niet zomaar aan een cursus deel te nemen. Ga voor een bedrijf die weet wat ze doen en ook de benodigde certificaten heeft. Een voorbeeld van een certificaat waarmee kwaliteit wordt aangetoond is een nibhv keurmerk. Daarnaast zijn er ook nog andere certificaten waarover een bedrijf kan beschikken.

Redactie