Heb je lekkage? Schakel snel een specialist in

Heb je lekkage? Schakel snel een specialist in

Het is een soort van nachtmerrie voor elke woningbezitter of pandeigenaar, maar uiteindelijk ontkomt niemand eraan: lekkages. Een lekkage levert meestal onmiddellijk ongemak op. En aangezien stromend water een vernietigend effect kan hebben op spullen, is het aan te raden dit niet lang op z’n beloop te laten. Snel ingrijpen en een lekdetectiebedrijf inschakelen is de beste optie. Een lekkage in huis of in welk gebouw dan ook is overigens van alle tijden en het komt overal voor. Lekkage in Amsterdam zou eventueel wel door andere factoren veroorzaakt kunnen zijn dan een lek in een ruraal gebied. Lees hieronder meer over mogelijke oorzaken van lekkages.

Waardoor ontstaan lekkages?

De meeste lekkages komen voor in waterleidingen. Een breuk of beschadiging in de leiding is dan de oorzaak van het feit dat er water uit begint te lekken. Zo’n breuk kan door diverse dingen veroorzaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan roest, metaalmoeheid en vorst van buitenaf; allemaal zaken waar je niets aan kunt doen. Ook een verkeerde of achterhaalde waterleiding constructie kan uiteindelijk leiden tot schade aan de leiding. Verder kunnen externe factoren als hevige regenval en daardoor een verhoogd rivierpeil een rol spelen. Een dergelijk verschijnsel is vooral gevaarlijk voor mensen die een kelder onder hun huis hebben. Potentiële oorzaken van overstromingen die je wel min of meer in de hand hebt zijn een overstroomd bad of douchecabine of een defecte wasmachine. 

professionele lekdetectie

Ga voor professionele lekdetectie

Het kunnen achterhalen van de precieze plek van een lek, dat is echt een vak apart. Dit is een uitdaging die net zo oud is als het bestaan van lekkages. Zeker in moderne gebouwen is dat voor een normaal mens bijna niet te doen. Want wanneer je water uit het plafond ziet sijpelen, hoe weet je dan waar dat precies vandaan komt? In de loop der jaren werd men er handiger in, maar aan één minder fijn ding viel niet te ontkomen: hak- en breekwerk. Heel vervelend natuurlijk, want het wordt een puinhoop in huis en de afloop is dan nog steeds onzeker. Tegenwoordig zijn er echter bedrijven die zich werkelijk hebben gespecialiseerd in het detecteren van een lekkage. Zo’n bedrijf mag je gerust een lekdetectiebedrijf noemen. Zij beschikken over zeer verfijnde en geavanceerde apparatuur waarmee ze door muren en plafonds kunnen kijken. Zo traceert men de exacte plek van een lek, waarna er gericht richting die plek gewerkt wordt. Dit scheelt veel tijd (en dus geld) en onnodig sloopwerk. Altijd zo’n bedrijf inschakelen dus, als je lekkage hebt!

Redactie