Loopondersteuning nodig? Koop een rollator voor een zacht prijsje

Loopondersteuning nodig? Koop een rollator voor een zacht prijsje

Heb je in je vrienden- en kenniskring iemand die de laatste jaren beduidend meer moeite heeft gekregen met lopen? Of heb je een familielid dat eigenlijk niet meer zelfstandig wandelingetjes kan maken, zelfs het dagelijkse lopen in en om het huis? Het aanschaffen van een rollator is voor deze personen dan waarschijnlijk de beste keuze. Het is logisch dat iemand hier eerst terughoudend op reageert, vooral als deze persoon zijn of haar hele leven alles zelf heeft kunnen doen. Maar loopt degene eenmaal met een rollator, dan is ie waarschijnlijk snel overtuigd van de waarde ervan. Hiermee kun je weer meer en verder lopen, zonder afhankelijk te zijn van een ander. Meer beweging betekent meer bloedcirculatie, iets dat sowieso goed is voor de gezondheid. Ook zijn er dan weer meer mogelijkheden om een sociaal leven te leiden. Kortom; een rollator leidt simpelweg tot meer levensvreugde bij de gebruiker. En dat terwijl rollators helemaal niet zo duur zijn. Via sommige (online) winkels kun je zelfs regelmatig gebruikmaken van een rollator aanbieding. Bedenk je vooraf even waar de gebruiker de rollator voor gaat gebruiken. Dan weet je waar de keuze straks op moet afgestemd worden. Grofweg zijn er twee hoofdcategorieën te onderscheiden. Hieronder worden deze beiden beschreven.

rollator aanbieding

Rollators voor buiten

Als men een rollator wil gebruiken om bijvoorbeeld mee naar de supermarkt te gaan of om wandelingen mee te maken in het park of in het bos, dan is een goede buitenrollator noodzakelijk. Dit zijn doorgaans stevige modellen met brede, grote wielen. Hiermee ben je beter bestand tegen beschadigingen in paden en wegen, alsmede tegen oneffenheden in een pad. Een rollator met halfzachte banden is daarbij het best. Deze banden dempen schokken immers beter dan harde banden. De armen, schouders en rug van de gebruiker worden hierdoor beter beschermd. Een buitenrollator is verder meestal uitgerust met een zitting en een parkeerrem.

voor buiten

Binnenrollators

Een rollator die puur voor binnengebruik bestemd is, is meestal wat smaller en lichter dan de buitenvariant. Zo wordt het de gebruiker makkelijker gemaakt om tussen meubels en door deurposten te manoeuvreren. De meeste binnenrollators beschikken over een dienblad om kleine spullen door het huis te kunnen verplaatsen. Een rollator voor binnen is tenslotte meestal gemakkelijk inklapbaar en dus mee te nemen in de auto.

Redactie