Op zoek naar goedkope wietzaadjes; waar let je dan op?

Op zoek naar goedkope wietzaadjes; waar let je dan op?

Wanneer je besluit enkele wietzaadjes te bestellen om daarmee je eigen wietplantjes – voor eigen gebruik – te kweken, dan is de vraag voor welke wietzaadjes je moet gaan nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Er is natuurlijk ontzettend veel keuze. Als je per se goedkope wietzaadjes wil, dan kun je natuurlijk zonder er verder bij na te denken voor de zaadjes gaan waar je de laagste prijs bij ziet staan. Deze handelswijze heeft echter z’n nadelen. In dit artikel geven we wat tips hierover, zodat je weet waar je wél op kunt letten wanneer je met een bescheiden budget op zoek bent naar wietzaadjes.

Quality first!

Natuurlijk is het begrijpelijk dat je niet te veel wilt betalen voor welk product dat je koopt dan ook. We weten echter allemaal: goedkoop is duurkoop. Of nou ja, niet in alle gevallen gaat dit gezegde op, maar vaak toch wel. In het geval van wietzaadjes is het zo dat op online marktplaatsen soms zaadjes worden aangeboden voor weinig geld, maar hiervan blijkt de kwaliteit vaak matig te zijn. En als je op deze manier, of op welke manier dan ook, slechte wietzaadjes in huis haalt, dan staan je de volgende nadelen te wachten:

  • De zaadjes hebben veel moeite te ontkiemen.
  • De zaadjes brengen geen stabiele planten voort.
  • De oogst zal mager zijn, zowel in hoeveelheid als qua kwaliteit.
Wiet kweken

Het is dus legitiem dat je op zoek gaat naar goedkope wietzaadjes, maar belangrijk is wel dat de zaadjes en de merken aan een bepaald minimum voldoen qua kwaliteit. Als dat niet zo is, dan geef je namelijk praktisch voor niets je geld uit. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Ga voor een wietsoort met hoge opbrengsten

Als je bij voorkeur op zoek bent naar goedkope wietzaadjes, dan kun je ook redeneren dat een zo hoog mogelijke opbrengst de uiteindelijke kosten van je zaadjes relatief gezien lager maakt. Daarom is het slim om voor wietzaadjes te gaan die uitgroeien tot planten die bekend staan om hun hoge opbrengsten. Let op: planten die erg hoog kunnen worden zijn niet per se planten met een forse opbrengst. Ook kleinere planten kunnen mooie opbrengsten opleveren, zij het dat deze dan wel in staat zijn om in de breedte te groeien. Houd er ook rekening mee dat je wietzaadjes neemt die passen bij jouw ervarenheid als thuiskweker. Waarom dat belangrijk is, lees je in de volgende alinea.

Neem zaadjes die passen bij je kweekniveau

Voor planten in het algemeen en wietplanten in het bijzonder geldt dat het kweken en laten groeien en bloeien ervan niet altijd eenvoudig is. Je hebt even tijd nodig om dit in de vingers te krijgen. Bij wietplanten is enige ervaring in de omgang ervan extra belangrijk. Hierbij heb je immers te maken met een oogst die je zo groot mogelijk wenst te hebben. Dit uiteraard in tegenstelling tot ‘normale’ planten die je in de tuin of in de huiskamer hebt. Dus ook hierbij geldt weer: het is prima als je voor goedkope wietzaadjes wil gaan, maar zorg er wel voor dat je altijd een soort kiest waarvan je zeker weet dat je ‘m goed kunt kweken met de ervaring en materialen die je hebt. Want stel dat je nog nauwelijks ervaring hebt en je weliswaar goedkope maar ook vooral moeilijk kweekbare wietzaadjes in huis haalt, dan is de kans groot dat dit weggegooid geld zal blijken te zijn. 

THC

Ga voor zaadjes van wiet met een hoog THC-gehalte

Een andere manier om te zorgen voor waar voor je geld is wietzaadjes kopen waarvan je weet dat ze zullen uitgroeien tot wietplanten waar je wiet uit haalt met een hoog aandeel aan THC. THC is immers de bekendste werkzame stof in cannabis. Deze stof is er de oorzaak van dat je high of stoned wordt tijdens en na het roken van een joint. Tussen verschillende wietsoorten kunnen soms flinke verschillen bestaan in het THC-gehalte. Een wietsoort kiezen met veel THC kan dus ook financieel gunstig uitpakken. Enige nadeel van het feit dat je per se wiet met veel THC zou willen, is dat je dan minder kritisch kunt zijn bij het kiezen van wiet met je favoriete geur of smaak. Dit nadeel wordt echter meer dan gecompenseerd met het feit dat je minder wiet nodig hebt om het door jou gewenste effect te bereiken. Deze strategie kun je altijd volgen, of je nu een beginnende roker bent of een ervaren recreatieve gebruiker. Als onervaren gebruiker is het dan alleen zaak om rustig aan te beginnen en bedachtzaam en gedoseerd te werk te gaan. 

Redactie