Sparen voor een mooi doel

Sparen voor een mooi doel

Veel mensen sparen om iets moois later te kunnen kopen, je zet je geld op de bank waar het veilig staat. Omdat je een bepaalde rente over je geld krijgt is geld sparen populair. Zeker als je voor een grote aankoop aan het sparen bent, hoe meer je op de bank hebt staan hoe meer rente je krijgt over je gespaarde geld. Helaas hanteert niet iedere bank dezelfde spaarrente, dit betekent dat je dus bij de ene bank veel meer kunt sparen dan de andere met dezelfde inleg. Hier is sparen.com voor opgericht, om inzicht te krijgen in de banken welk rentepercentage zij je bieden voor je geld. Natuurlijk kleven er ook voorwaarden aan vast bij de verschillende banken, kijk rustig rond op de website sparen.com.

Je bent welkom om je geld te sparen

Banken zijn er niet alleen in ons kleine kikkerlandje, ook het buitenland heeft uitstekende banken waar je geld kunt sparen. Het feit is alleen dat je een weloverwogen keuze moet maken, waar je veilig je geld neer kunt zetten en toch een aantrekkelijke rente krijgt. Het kan ook zo zijn dat mensen worden gelokt met een mooie hoge spaarrente, als je dan verder kijkt naar de voorwaarden zijn deze toch niet zo aantrekkelijk als ze lijken. Een belangrijk punt is ook de garantie die je hebt, zet je bijvoorbeeld je geld op een buitenlandse bank en valt deze om ben je dan je geld kwijt? Geld sparen is leuk als je het veilig doet met zo min mogelijk risico’s. Verdiep je altijd in de voorwaarden en regels van de desbetreffende bank.

rentepercentage

Verschillende soorten rente bij een bank

Staar je eigen niet blind tijdens het geld sparen op het rentepercentage, bij een hogere rente horen in veel gevallen ook andere regels. Dan kan het voorkomen dat je het geld een bepaalde periode moet laten staan op de bank. Haal je het er eerder af dan krijg je in de meeste gevallen een boete. Bij een normale spaarrekening, waar je het gespaarde geld altijd af kunt halen kan de rente altijd aangepast worden. De ene dag kun je een hoger percentage hebben dan de andere dag. Per jaar wordt de rente uitgekeerd over je gespaarde geld, het jaar erop krijg je dus ook rente over de rente. Spaarders die een groot vermogen hebben vergroten op deze manier hun vermogen nog meer. Deze term noemt men rente op rente.

Redactie