Wietexperiment aan de hand van wetsvoorstel

Wietexperiment aan de hand van wetsvoorstel

Het wetsvoorstel dat de illegaliteit met betrekking tot het distribueren en leveren van cannabisproducten moet wegnemen, is al enkele jaren geleden ingediend. In de afgelopen periode is alles echter ineens in een versnelling gekomen. De Nederlandse overheid is namelijk een proef gestart waarbij de nodige zaken voor de goede uitvoering van het wetsvoorstel getest worden. Daar worden specialisten zoals bijvoorbeeld wietzaadjes leveranciers als Gold Seeds dan bij betrokken. Het kweken en leveren van de producten wordt op een nieuwe manier bekeken. Dit kan de nodige voordelen met zich meebrengen. Dit maakt het experiment ook een belangrijke stap hierin.

Zorgen voor de juiste producten

Het is natuurlijk wel belangrijk dat alle voorwaarden goed zijn om tot goede conclusies te kunnen komen. Dit is ook de reden waarom telers vergunningen hebben kunnen aanvragen voor het kweken van de juiste wietsoorten. Op die manier is dan in ieder geval alvast een betere kwaliteit te bieden. Dit is ook iets wat de klanten van de coffeeshops die meedoen aan het experiment al snel zullen merken. De telers hebben hier een veel grotere hand in dan voorheen het geval was. Zij zijn bovendien ook meer verantwoordelijk geworden voor het verpakken van de producten dan voorheen. 

Begin van het experiment

Hoewel de indiening van het wetsvoorstel alweer enige tijd geleden is, is het wel zo dat het experiment pas aan het begin staat. Er zal nog voldoende te monitoren en volgen zijn. Op die manier wil de Nederlandse overheid ontdekken wat de perfecte manier is om alle zaken op de juiste wijze in te richten. Het is daarbij de bedoeling dat het distribueren en leveren niet langer illegaal is. Maar vooral is het belangrijk dat het criminele karakter van deze branche verdwijnt. Waardoor uiteindelijk de consument dus ook het meest zal moeten profiteren van de zaken op dit vlak.

Verschillende fases te doorlopen

De experimenten met betrekking tot de gesloten coffeeshopketen zullen uit verschillende fases bestaan. Om die reden is het ook zo dat er op korte termijn niet direct alle duidelijkheid te vinden zal zijn. Er zal gekeken worden hoe met verschillende stappen het beste plan gemaakt kan worden. Op die manier kan de consument er ook zeker van zijn dat er optimaal van geprofiteerd wordt. Dit is minstens zo belangrijk als het voordeel dat zowel de telers als de coffeeshops ervan moeten hebben. Alle reden om daar dus ook de nodige zaken voor te verzorgen. Daar is dit experiment voor.

Redactie

Geef een reactie